• Kom bij ons spelen!

    Kun je een harmonie instrument spelen en lijkt Crescendo je een leuke vereniging of wilde je altijd al een harmonie instrument leren spelen?

Slagwerkgroep

swg

Binnen Crescendo vinden we het belangrijk dat alle leerlingen ervaring opdoen in het samen spelen met elkaar en met andere instrumenten. Samen spelen is iets wat je moet leren, want je moet rekening houden met anderen, je hoort allemaal instrumenten die heel anders klinken dan jouw instrument, er staat een dirigent voor waar je naar moet kijken, je speelt allemaal een andere partij...
Allemaal dingen die anders zijn ten opzichte van wat je in de lessen doet als je alleen speelt of samen met je docent.
En samen spelen is heel sociaal, want je leert nieuwe mensen kennen, je maakt nieuwe vrienden en je doet dingen samen met elkaar.

In de slagwerkgroep speel je stukken die geschreven zijn voor 4 tot 40 mensen, afhankelijk van hoeveel mensen er mee doen.
Je speelt dan samen op verschillende instrumenten zoals Snaredrum, Bassdrum, Bongo’s, Conga’s, Pauken, Drumstel, Cowbell en Tamboerijn. Soms gebruiken we ook melodie instrumenten zoals de Xylofoon, Klokkenspel en Vibrafoon. Doel van de slagwerkgroep is om het samenspel te verbeteren en om je kennis te laten maken met de verschillende instrumenten. Wat je (nog) niet kunt bespelen wordt je spelenderwijs aangeleerd en zo raak je steeds breder opgeleid als slagwerker.
Een vorm van gehoorbescherming is verplicht voor alle deelnemers aan de slagwerkgroep !!!

Slagwerkgroep  Elke week op vrijdag van 19.15 -21.00 uur
Instructeur  Jaap Firet


jaapDe instructeur

Jaap Firet werd geboren op 16 maart 1988. Hij groeide op in De Bilt in een muzikale omgeving waar zijn passie voor muziek is ontstaan. Een muziekdocente als moeder, een zingende vader, musicerende zussen, een lidmaatschap bij de Koninklijke Biltse Harmonie, alles heeft bijgedragen aan hoe hij nu tegen muziek aan kijkt. Na de middelbare school heeft Jaap Art of Sound gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, met als specialisatie Producing. Binnen deze opleiding heeft hij geleerd over studiowerk, mixage, live sound engineering, recording techniek, maar is hij ook muziektheoretisch opgeleid. Ook het bijvak Jazz drums werd met plezier beoefend. Na het afstuderen is Jaap veel drum- en slagwerk les gaan geven bij muziekverenigingen in de regio en na een opleiding basis directie bij de Bond van Orkest dirigenten en instructeurs is hij ook slagwerkgroepen gaan dirigeren. Momenteel dirigeert hij de slagwerkgroep ORVEO in Loenen aan de Vecht, verzorgt hij de slagwerk opleidingen van de Koninklijke Biltse Harmonie en muziekvereniging de Vriendenkring in Westbroek en is hij werkzaam als docent slagwerk aan het Kunstenhuis De Bilt/Zeist. Hierbij verzorgt hij ook veel schoolprojecten in de regio! Sinds september dit jaar dirigeert Jaap ook de slagwerkgroep van muziekvereniging Crescendo uit Baarn. Een nieuwe uitdaging waar hij veel zin in heeft! Naast al dit (slag)werk is Jaap ook nog een veel gevraagd mix engineer voor het bewerken en mixen van (opgenomen) muziek, arrangeert en componeert hij voor slagwerk en speelt hij zelf ook nog met plezier als drummer in het Nederlands Politie Orkest.